Lahden Versot
löydät täältä.


 


 

 

 

 

Versot (versopartiolaiset) ovat paikallisen vapaaseurakunnan yhteydessä toimivia partiolaisia. Suomen Vapaakirkon paikallisseurakunta toimii versolippukunnan taustayhteisönä.

Varsinaisen versolippukuntien yhteistyön koordinaattorina toimii Suomen Vapaakirkon Nuoret ry (SVN), jolla on toimisto Tampereella. Täällä hetkellä käytännön asioita koordinoi Partiotyötoimikunta (PTK)ja osittain versoasioita hoitaa versosihteeri Ari Kastepohja. Yhteystiedot löytyvät versojen www-sivuilta http://www.versot.fi .

Versopartiolaisia on noin tuhat SP:n jäsenmaksun maksanutta parillakymmenellä paikkakunnalla. Lippukunnat kuuluvat partiopiireihin ja kuuluvat sitä kautta Suomen Partiolaisiin. SP:n kautta aukeavat järjestöyhteydet myös kansainvälisiin järjestöihin
 
 

Sudenpennut ovat  7-9 vuotiaita partiolaisia ja he suorittavat jälkiä. Sudenpennuilla on aikuinen johtaja ja he voivat toimia joko tyttö-, poika-  tai yhteislaumoissa. 

Seikkailijat ovat 10-12/13 vuotiaita. He suorittavat omaa seikkailija-ohjelmaa ja heillä on aikuinen johtaja. Seikkailijat toimivat seikkailijaryhmässä, jossa on sekä tyttöjä että poikia. Seikkailijaryhmä on jakaantunut pienempiin vartioihin. Seikkailijaryhmässä voi olla n. 15 jäsentä. 

Tarpojat ovat 12/13-15 vuotiaita. Tarpojat ovat erillisryhmissä, eli tytöt ja pojat erikseen. Tytöillä on  suositus ryhmäkooksi n. 6 tarpojaa, pojilla noin kahdeksan. Tarpojat vetävät toimintaa itse, sekä vanhemmat Samoajat pitävät vartioiltoja ja lisäksi apuna on aikuinen. 

Samoajat ovat 15-18 vuotiaita. He suunnittelevat ja toteuttavat omaa ohjelmaa yhdessä aikuisen kanssa. 

Vaeltajat ovat 18—20 vuotiaita.
Vaeltajaohjelman rakentaa jokainen vaeltaja itse ja vaeltajavartion jäsenillä voi olla suunnitelmissaan toisistaan poikkeavat aktiviteetit. Ryhmät ovat 3—5 hlön kokoisia. Tukena aikuinen luotsi.
 

Jokaisella ikäryhmällä on oma luotsi tai ikäkausivastaava, joka on aikuinen ja joka suunnittelee ja auttaa ryhmän toiminnassa. Tämä helpottaa kovasti nuorempia johtajia. Myös hengellisen kasvatuksen suhteen tämä selkeyttää tilannetta. Aikuisilla on päävastuu hengellisestä kasvatuksesta.