Marraskuu 2017

Raivatkaa itsellenne uudispelto Jer. 4:3

Loppusyksystä 2014 lähdin seitsemäksi viikoksi lomalle ja etsimään Jumalan kasvoja. Vietimme levollista aikaa Seijan kanssa Havaijilla ja Californiassa. Palattuamme Suomeen Tammikuussa 2015 ja aloittaessani työtä nousin eräänä aamuna ja valmistelin aamupalaa. Kesken aamupalan valmistelun minulle tuli sana: ”raivatkaa itsellenne uudispelto”. Yleensä en koe Jumalan puhetta näin suorana ja selvänä. Silloin ihmettelin, mitä saamani sana tarkoittaa ja aika ajoin olen mietiskellyt asiaa.

Nyt tuntuu, että saamani viesti alkaa toteutua. Viime viikolla allekirjoitin hankintasopimuksen uuden päiväkodin ja monitoimitalon rakentajan Lehto Oy kanssa sekä vuokrasopimuksen Humpulankatu 15 tontista Lahden kaupungin kanssa. Uusi Pääskynpesä aloittaa 1.8.2018 toimintansa.

Päiväkodin uudispelto

Päiväkodin tulevaisuus näytti vielä muutama vuosi sitten todella epävarmalta. Näiden koettelemusten vuosien aikana etsimme Jumalaa ja rukoilimme Hänen hyvää johdatustaan Pääskynpesälle ja seurakunnallemme. Jumala on vastannut meille yllättävällä tavalla. Näyttää siltä, että meille on avautumassa mahdollisuus tehdä hyvää omassa kotikaupungissamme.

Ja harrastakaa sen kaupungin menestystä, johon minä olen teidät siirtänyt,
ja rukoilkaa sen puolesta Herraa, sillä sen menestys on teidän menestyksenne.

Jer. 29:7

Viime viikolla Lahden kaupunginjohtaja Myllyvirta kertoi kaupungin suunnitelmista koskien varhaiskasvatusta. Hänen mukaansa tulevaisuudessa yksi kolmesta varhaiskasvatuspaikasta on yksityisten päiväkotien tuottamaa.  Näyttää siltä, että olemme oikeaan aikaan lähtemässä liikkeelle. Jumala haluaa siunata meitä ja meidän kautta Lahden kaupunkia. Meillä on missio tässä kaupungissa.

“Niin totta kuin Herra elää”, se on koituva onneksi ja siunaukseksi myös muille kansoille.
Jer. 4:2

Seurakunnan uudispelto

Myös seurakunnassamme on tapahtunut muutoksia. Olemme vuoden alusta kokoontuneet Walimon tiloissa jumalanpalveluksiin ja oma kirkkorakennuksemme on myynnissä sisäilmaongelmien vuoksi. Ulkoisten muutosten lisäksi tavoitteenamme on ollut uudistaa jumalanpalveluksia ja pyrkiä tavoittamaan nuoria ja nuoria aikuisia ja perheitä aiempaa paremmin. Tämän toteuttamiseksi yritämme muodostaa jumalanpalvelustiimejä, jotta jokainen voisi osallistua Jumalan valtakunnan työhön ja voisimme palvelle toisiamme ja kaupunkiamme lahjoillamme. 

Näiden kaikkien haasteiden keskellä on erityisen tärkeää, että rukoilemme, että tulevassa vanhimmiston jäsenten valintaprosessissa saisimme kokea Jumalan johdatusta ja oikeat henkilöt löytäisivät paikkansa.  Yhteinen rukous on voimaa, joka muuttaa meitä ja maailmaa.

Pastori Henry