Joulukuussa 2016

Joulun sanomaa

Elämme adventin aikaa, joulun odotusta. Me suomalaiset odotamme valkeaa joulua. Haluaisimme valoa kaiken pimeyden keskelle. On kauniita jouluvaloja, kynttilät syttyvät ja pienikin valo valaisee pimeyden. Jo Raamatun alussa saamme myös lukea valosta. Ja Jumala sanoi: ”Tulkoon valkeus. Silloin valkeus tuli.” Jumala erotti toisistaan valkeuden ja pimeyden. (1.Moos.1:3)

Jouluna juhlimme Jeesuksen syntymää. Jeesus-lasta on helppo ihailla, seimessä nukkuvaa. Hän toi valon maailmaan. Olemme löytäneet lapsen, mutta olemmeko löytäneet todellisen valon, jonka Hän toi keskellemme. Kaiken joulutohinan ja kiireen keskellä Jeesus voi tulla lakaistuksi maton alle. Voisiko joulun saada aikaan vähemmällä kiireellä ja touhottamisella. Toki on suuri juhla tulossa ja valmistamme juhlaruokaa, ostamme lahjoja, nehän kuuluvat jouluperinteeseen. Jouluevankeliumi ja joulukirkko samoin, mutta onko meidän joulumme keskiössä Jeesus?

Kun on löytänyt aarteen, on löytänyt jotain todella suurta. Paimenet lähtivät etsimään, kun enkelit ilmoittivat heille ilosanoman. Tietäjät etsivät tietoisesti missä tuleva Messias syntyi. Tähti näytti heille tien. Tähden valo ohjasi tietäjät oikeaan paikkaan.

Jouluna voimme kertoa Jeesus-lapsen syntymästä ja siitä, miten ihmeellisen valon, ilon ja toivon Hän on tuonut maailmaan. Jeesus ei ole ainoastaan lapsi seimessä, vaan Vapahtaja, joka tuli maailmaan meidän syntiemme sovittajaksi. Hän tuli valoksi maailmaan ja näin mekin Hänen seuraajansa voimme kulkea valon lapsina pimeässä maailmassa.

Jeesus on maailman valo. Jeesus sanoi:” Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeydessä, vaan hänellä on elämän valo.” (Joh.8:12) Jeesus on myös sanonut: ” Te olette maailman valo”, kun hän puhui opetuslapsilleen ja kansalle. (Matt.5:14-15) Tämä koskee myös meitä tämän ajan opetuslapsia. Loistetaan sitä valoa, joka meillä on Kristuksessa Jeesuksessa.

Siunattua Joulun odotusta ja Joulua

Satu