Maalis-huhtikuu 2018

Puheenjohtajan tervehdys
 

Muuttoa odotellessa

Hyvää kevättä seurakuntaperheen jäsenille!

On kaunis auringon paiste tätä kirjoitellessa. Kevät on aikaa, jolloin herätään jälleen talviunesta, ja uusi kasvu puhkeaa kukkaan.  

Pieni katsaus kiinteistön myynnistä varmaan paikallaan, tiedotusta ei ole voitu paljoa tehdä, luottamuksellisten myyntineuvottelujen johdosta.

Tammikuun 2018 seurakunnan kokouksen myyntipäätöksen jälkeen on käyty useita neuvotteluja, pääosin enää yhden ostajaehdokkaan kanssa. Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti muuttoon saakka. Ostajan haasteena on lähinnä aikataulu, miten pääsee aloittamaan kiinteistön vaatimia muutostöitä.

Rakennustöiden suunnittelu voi käynnistyä kaupan allekirjoituksen tapahduttua, mutta uuden päiväkodin valmistumisajankohta vaikuttaa varsinaisen peruskorjauksen aloittamiseen.

Kauppakirja tätä kirjoittaessa vielä työn alla, muutama seikka tarkastelussa ja varsinainen allekirjoitus tähtäimessä jo lähiviikkoina.

Toimistotilojen osalta muutto väliaikaisiin tiloihin on käynnistynyt. Olemme saaneet vuokrattua Vapaudenkatu 22 kiinteistöstä 4 toimistohuonetta. Tilat ovat olleet ennen Lahden kaupungin teknisen viraston käytössä, ja meillä on 2. kerroksen pääty vuokrattu virallisesti 15.3. lähtien päiväkodin valmistumiseen asti. Vuokrausta on mahdollisuus jatkaa vielä tämänkin jälkeen tarpeen mukaan, tilojen tarve tarkentuu päiväkodin rakentamisen aikana.

On ollut erittäin mielenkiintoista elää tällaista uutta vaihetta seurakunnan elämässä. Olla purkamassa vanhaa ja samalla rakentamassa jotain uutta, olla mukana suurissa ja rohkeissa päätöksissä, joita me seurakuntana olemme tehneet.

Kaiken tämän keskellä saa luottaa Jumalan johdatukseen, kokea että rukous kantaa läpi näiden vaiheiden.

Tunnetasolla nämä vaiheet ovat varmaan nostaneet monenlaisia ajatuksia. On täysin luonnollista, että me seurakuntalaisina saatamme pohtia, onko meillä kohta enää omaa kotia. Onneksi koti on siellä missä ihmiset, näin on omassa elämässäkin.
Tilanteiden mukaan kodin sijainti saattaa muuttua ja uusi koti olla entistä parempi.

Kiitetään siitä, mitä meillä on ollut ja odotetaan innolla mitä hyvää Jumala meille valmistaa. Saamme luottaa Jumalan hyvään johdatukseen.

Saarn. 3:1-8
1Kaikella on määräaika. Jokaisella asialla on aikansa taivaan alla. 2Aika on syntyä ja aika kuolla, aika on istuttaa ja aika repiä istutus, 3 aika on surmata ja aika parantaa, aika on purkaa ja aika rakentaa, 4 aika on itkeä ja aika nauraa, aika on valittaa ja aika hypellä, 5 aika on heitellä kiviä ja aika kerätä kivet, aika on syleillä ja aika olla syleilemättä, 6 aika on etsiä ja aika kadottaa, aika on säilyttää ja aika viskata pois, 7 aika on repäistä rikki ja aika ommella yhteen, aika on olla vaiti ja aika puhua, 8 aika on rakastaa ja aika vihata, aika on sodalla ja aika rauhalla


Kevätterveisin Jussi