Huhtikuussa 2017

Lapsityön terveisiä

Alkanut vuosi 2017 on tuonut mukanaan paljon muutoksia. Näiden muutosten vaikutus näkyy luonnollisesti myös lapsityössä. Viikoittainen toimintamme on siirtynyt osittain Wanhalle Walimolle. Nyt moni tuttu käytäntö hakee uutta uomaansa. Tuntuu, että Jumala opettaa meille urakalla luottamusta, keskinäisiä yhteistyötaitoja ja rohkeutta.

Lapsityön muutokset näkyvät viikoittaisessa toiminnassa. Torstaisin kokoontunut perheiden tuokio on tauolla. Tutut Pyhikset ovat saaneet uuden tiimin ja nimi on vaihtunut Lasten Sunnuntaiksi. Kids’ Action -illat olivat koko pitkän syksyn tauolla. Junnujumiksiakaan emme ole voineet aloittaa uudelleen. Hyvin pitkälti kyse on siitä, että on vaikea saada vastuullisia mukaan viikoittaiseen toimintaan. Kiire on tuttu sana niin perheelliselle kuin perheettömälle. Sitoutuminen viikoittaiseen tai pari kertaa kuukaudessa olevaan palvelutehtävään on aina vain haastavampaa. Koska joihinkin lapsityön tuttuihin rooleihin on vaikea saada vapaaehtoisia, olemme keskittyneet niihin työmuotoihin ja toimintoihin missä tekijöitä ja innokkuutta on.  

Isä on siunannut meidän yhteisöä ihanalla Lasten Sunnuntai -tiimillä, johon kuuluu kolme upeaa naista. He ovat sitoutuneet järjestämään kerran kuukaudessa yli kolmevuotiaille lapsille oman Jumalan kohtaamisen hetken ehtoollisjumalanpalveluksen aikana. Tämän lisäksi meillä on mahtava Lastenkirkkotiimi, jotka suunnittelevat lasten tarpeista nousevan jumalanpalveluksen kerran kuukaudessa. Perjantai iltaisin Warkki-illat keräävät yhteen mahtavan ja iloisen varhaisnuorten porukan. Iltoihin on tullut mukaan paljon uusia kasvoja. Varkkitiimi on sitoutunut ja innokas porukka. Myös Kid’s Actionit on voitu aloittaa uudelleen tänä keväänä uuden tiimin johdolla.

Perheiltä on tullut palautetta erityisesti koskien jumalanpalveluksia. Meillä ei ole jokaisena sunnuntaina ohjattua toimintaa lapsille. Tämä saattaa vaikuttaa perheellisten osallistumiseen jumalanpalveluksiin, mikä on ymmärrettävää. Olemme pyrkineet huomioimaan perheiden tarpeet siten, että pienten lasten vanhemmat voisivat istua myös Masuunisalin puolella etuosassa, jolloin lapsilla olisi tilaa touhuta rauhassa Masuunisalissa. Leikkihuone Pikku Walimo olisi tällöin erityisesti niiden lasten käytössä, jotka pystyvät kulkemaan sinne itsenäisesti. Kahtena muuna sunnuntaina lapsille onkin omaa ohjelmaa. Mikäli tämä ohjatun ohjelman puute on haaste teidän perheelle, haluaisin kutsua sinut mukaan vaikuttamaan ja järjestämään lapsille omaa ohjelmaa jumalanpalvelusten aikana. Vanhemmat itse ovat tässä kohden paras yhteistyökumppani.

Tervetuloa mukaan iloiseen lapsityöhön.

Maiju