Postiosoite:
Humpulankatu 15

15110 Lahti

toimisto@lahdenvapaasrk.fi

*******************


*******************


Päiväkoti Pääskynpesä
Johtaja: 0400 491 728

*******************


www.kirkkislahti.fi
Puh. 045 262 2826

 *******************  Healing Room Lahti

*******************

 

NYT SAARNAT KUUNNELTAVISSA

SOUNDCLOUDISSA

 *******************

 

 

*******************

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 Tervetuloa Lahden vapaaseurakunnan kotisivuille!

_________________________________________________

 

Kiirastorstain yhteiseen ehtoollishetkeen pääset klikkaamalla yllä olevaa kuvaa klo 18 tai sen jälkeen.

Tervetuloa kanavalle!!

 

 

Lahden vapaaseurakunta

17.3.2020 – Käytännöt astuvat voimaan välittömästi

 

Lahden vapaaseurakunnan toiminta seuraavien viikkojen aikana

 

Koronaviruksen leviämisen hidastamisesta on viime päivinä tullut meidän kaikkien yhteinen tehtävä ja tavoite. Eilen 16.3. Suomen hallitus ohjeisti, että kaikista yli 10 henkeä paikalle kokoavista tapahtumista tulisi pidättäytyä. Tämä on ohje, jota tulemme noudattamaan myös seurakuntana.

Kaikki seurakunnan yhteisen kokoontumiset tullaan laittamaan tauolle huhtikuun loppuun saakka.

Tämä koskee jumalanpalveluksia, lapsi- ja nuorisotyötä, kaikkea viikkotoimintaa sekä erityisiä tapahtumia, kuten seurakuntapäivää, joka oli määrä järjestää huhtikuun lopulla. Myös seurakunnan vuosikokousta siirretään ja uusi päivämäärä ilmoitetaan jäsenille myöhemmin.

 

Tilaisuudet netissä

 

Työntekijätiimi valmistelee tällä viikolla sitä, miten saamme saarnat, lapsi- ja nuorisotyön toimintoja sekä mahdollisesti muitakin tilaisuuksia nettiin seurakuntalaisten ulottuville. Lisäksi mietimme kirjallisen materiaalin tuottamista ja lähettämistä heille, jotka eivät ole internetin kautta tavoitettavissa.

 

Yhteysrekisteri

Nyt jos koskaan on tärkeää, että seurakunnalla olisi jokaisen seurakunnan jäsenen sekä toiminnan piiriin kuuluvan henkilön yhteystiedot. Uusi yhteysrekisterimme on luotu juuri sitä varten, että tavoittaisimme jokaisen parhaalla mahdollisella tavalla. Jos et ole vielä liittynyt yhteysrekisteriin, tee se nyt tämän linkin kautta https://urly.fi/1tA2 tai oheista QR-koodia käyttämällä. Jos et käytä internetiä, voit ottaa yhteyttä työntekijöihin, jotka auttavat tallentamaan tietosi yhteysrekisteriin. Tulemme välittämään tulevien viikkojen aikana tuotettua videomateriaalia yhteysrekisterin, sosiaalisen median sekä seurakunnan nettisivujen kautta.

 

  

Huolenpitoverkosto

Nyt on tärkeä hetki pitää huolta toinen toisistamme.

Seniorityön pastori Satu Sällälä alkaa koordinoida huolenpitoverkostoa tämän poikkeustilanteen ajalle.

Jos sinun on mahdollista auttaa toisia käymällä kaupassa ja apteekissa heidän puolestaan, ilmoittaudu Satulle. Jos taas tarvitset apua näihin toimintoihin, voit myös ottaa Satuun yhteyttä ja yritämme järjestää sinulle tarvitsemasi avun. Sadun puhelinnumero on

050 303 1300 ja sähköposti satu.sallala(at)lahdenvapaasrk.fi

Tulevien viikkojen aikana yhteydenpidon merkitys tulee korostumaan. Tämä on mahdollisuus meille jokaiselle kysyä Jumalalta, kenen kuulumisia voisin tänään kysellä. Kuka kaipaisi tänään sitä, että joku soittaa, juttelee ja rukoilee hetken yhdessä hänen kanssaan. Uskon tämän olevan hetki ajassamme, jossa myös Jumala kutsuu meitä konkreettisiin rakkauden tekoihin lähimmäistämme kohtaan.

Jeesuksen tuntemisessa saamme kokea rauhaa. Hän on itse sanonut seuraajilleen ”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun.” (Joh. 14:1) Jumalan rauhan täyteistä viikon jatkoa jokaiselle!

 

Nelli-Maaria Mäkelä, seurakunnanjohtaja

 

050 328 1140, nelli-maaria.makela(at)lahdenvapaasrk.fi  

 

Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan videon

tai TÄSTÄ

______________________________________________________________

Jumalan ystävä - jaa sydämesi Jumalan kanssa

Henry Elfving julkaisi huhtikuussaa 2015 seuraavan lainauksen:

"Rukous vaatii meitä seisomaan Jumalan läsnäolossa avoimin käsin, alastomina ja haavoittuvina ja julistamaan itsellemme ja muille, että ilman Jumalaa me emme voi tehdä mitään. Tämä on erittäin vaikeaa ilmapiirissä, jossa vallitsevana ohjeena on: ”Tee parhaasi ja Jumala tekee loput”. Kun elämämme on jaettu ”meidän parhaaseen” ja ”Jumalan loppuihin”, me olemme tehneet rukouksesta viimeisen käytettävissä olevan keinon, kun kaikki omat voimavaramme ovat loppuneet. Näin Herrasta on tullut meidän kärsimättömyyden uhri".

 

Henri Nouwen, Ainoa tarpeellinen

 

Tallenna

Tallenna

**********************************************************

Olemme myös facebookissa: www.facebook.com/lahdenvapaaseurakunta

(Näet seurakunnan facebook-sivun, vaikka et olisikaan rekisteröitynyt facebookiin.)
**********************************************************

www.kirkkislahti.fi

 

Intranet